Pratećim uslužnim objektima smatraju se svi objekti u kojima se pružaju usluge vozačima i putnicima (benzinske stanice, trgovine, restorani, moteli, autoservisi i sl.). Na taj način omogućuje im se sigurna i udobna vožnja i zadovoljavanje njihovih potreba za gorivom, odmorom, jelom, pićem, raznim tehničkim i servisnim uslugama, ali isto tako upoznavanje turističkih i ambijentalnih znamenitosti okruženja, te pruža mogućnost korištenja dostupnih informacija, Interneta, bankarskih usluga, zadovoljavanja specifičnih potreba invalida i djece itd.


Korištenje cestovnog zemljište za izgradnju pratećih uslužnih objekata i obavljanje pratećih djelatnosti ustupa se na osnovu javnog oglasa na rok od 20 godina, za što je ugovorni korisnik dužan plaćati zakonom predviđenu naknadu za korištenje cestovnog zemljišta i naknadu za obavljanje pratećih djelatnosti.Odmorište Kravice 


Na odmorištu Kravice na najjužnijoj dionici Koridora Vc, Međugorje – Bijača otvorena je benzinska stanica s trgovinom, caffe barom i restoranom, ugovornog korisnika Holdina d.o.o. Sarajevo.


Korisnicima će usluge biti pružane 24 sata dnevno.


Odmorište Kravice je dvostrano i smješteno je s južne strane vodopada Kravice, na dijelu trase iza mosta Trebižat.


Pored osnovne namjene ovih benzinskih stanica, ponude goriva visoke kvalitete i ostale opreme za automobile, novi koncept predstavlja proširenje asortimana na ponudu gastro usluge kroz segment pod nazivom Fresh corner koji podrazumijeva ponudu svježe pripremljenih sendviča, peciva, toplih i hladnih napitaka.


Ina benzinske stanice na ovom putnom pravcu dodatno nude i ugodan ambijent za kupovinu, odmor i osvježenje putnika i vozača u prostoru caffee bara i terase, kao i zabavu i igru najmlađih posjetilaca na dječijem igralištu koje je sastavni dio objekata.BS Kravice 1.jpgBS Kravice 2.jpgBS Kravice 3.jpgBS Kravice 4.jpgBS Kravice 5.pngBS Kravice 6.jpgBS Kravice 7.jpgBS Kravice 8.jpgBS Kravice 9.jpgBS Kravice 10.jpgBS Kravice 11.jpgBS Kravice 12.jpgBS Kravice 13.png