POZIV ZA MEDIJE - SUTRA POTPISIVANJE UGOVORA ZA IZGRADNJU LOT 2, PODDIONICA KLOPČE – DONJA GRAČANICA

08.05.2016.


JP Autoceste FBiH organizira konferenciju za medije povodom potpisivanja ugovora za izgradnju LOT 2 dionica Klopče-Donja Gračanica. Ovaj ugovor označava nastavak izgradnje Koridora Vc od sjevera do juga.


Radovima na dionici Klopče-Donja Gračanica JP Autoceste FBiH pokreće novi investicioni ciklus vrijedan 892 miliona eura.


Značajniji predmetni radovi na dionici dugoj 5,78 km obuhvaćaju izgradnju četiri vijadukta i dva tunela. Vrijednost ugovora je 107.879.289,94 eura sa PDV-om, a sredstva su osigurana putem međunarodnih finasijskih institucija OPEC fonda za međunarodni razvoj i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).


Prisutnima će se obratiti dr. Jasmin Bučo, v.d. direktor JP Autoceste FBiH koji će, između ostalog, prezentirati nova gradilišta u 2016. godini, projekte spremne za izgradnju te ostale planove za period 2016-2020. Na konferenciji će biti predstavljen i izvještaj o radu u proteklih pet mjeseci.


U tom period smo intenzivno radili na finansijskoj stabilizaciji preduzeća, osiguranju sredstava za nastavak gradnje i pripremi novih projekta od javnog interesa za Federaciju BiH.


Konferencija za medije će se održati u ponedjeljak, 09. maja/svibnja 2016. godine, u prostorijama preduzeća, Dubrovačka 6 sa početkom u 11:00 sati.


Nakon konferencije predviđene su izjave za novinare. 
Promocija monografije "Prvih 100 kilometara"

 
Sutra dodjela stipendija za akademsku 2014/2015. godinu

16. 2. 2015.

 

četvrtu godinu JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar stipendiraju studente i studentice dodiplomskih i postdiplomskih studija. Do sada je njih 75 prošlo kroz jednogodišnji program stipendiranja, a zadovoljstvo nam je najaviti da će novih 25 studenata i studentica iz cijele BiH također postati dio ovog društveno-odgovornog programa. Stipendije u akademskoj 2014/2015. dodijelit će se studentima građevinskih fakulteta, fakulteta za saobraćaj i komunikacije, elektrotehničkih fakulteta i mašinski fakulteta.

 

Tim povodom, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na

svečanu dodjelu stipendija JP Autoceste FBiH studentima i studenticama

utorak, 17. februar, 2015. u 11 sati

na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Zmaja od Bosne bb (Kampus)

 

 

Studentima/cama treće godine I ciklusa dodjeljuje se 15 stipendija po 100,00 KM, a za studente prve i druge godine II ciklusa osigurano je 10 stipendija po 300, 00 KM.

 

 

Prisutnima će se obratiti

  • mr. sci. Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH
  • prof.dr.sc. Narcis Behlilović, dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu
  • Ermina Bilal, stipendistica

 

Ceremoniji dodjele stipendija su pozvani dekani fakulteta čiji su studenti ovogodišnji dobitnici stipendija JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar: građevinski fakulteti iz Sarajeva, Mostara, Zenice i Bihaća, Elektrotehnički fakultet Sarajevo, mašinski fakulteti Sarajevo i Mostar, fakulteti za saobraćaj i komunikacije Sarajevo i Mostar.

 
SUTRA OTVARANJE AUTOCESTE SARAJEVO ZAPAD - TARČIN

6. 10. 2014.

 

 

Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine

 

ima čast pozvati Vas na

 

SVEČANO OTVARANJE AUTOCESTE

 

SARAJEVO ZAPAD - TARČIN

 

u utorak, 7. oktobra / listopada 2014. u 14 sati

 

na petlji Tarčin

 

 

Dionica Sarajevo zapad – Tarčin je najveći infrastrukturni projekat koji se završava u Bosni i Hercegovini. Puštanjem u promet ove dionice spojit će se autocestom Zenica i Tarčin.

 

Za nepune dvije godine uz angažman 2.000 radnika izgrađeno je 20 kilometara autoceste od čega je 5,5 kilometara tunela i 1,5 kilometara mostova.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>